Podajniki wibracyjne typu DVS produkcji PWI INWET SA przeznaczone dla przemysłu spożywczego
Podajniki te służą do transportu, dozowania i konfekcjonowania produktów spożywczych, takich jak: mrożone warzywa i owoce, bakalie, musli, ziarna, zioła, chipsy, makaron itp.
Wymienione produkty można podawać według zadanej wydajności i receptury do maszyn pakujących i układów mieszania składników. Zaawansowane układy sterujące przeznaczone do tych urządzeń pozwalają na płynną lub stopniową regulację wydajności i współpracę z nadrzędnymi układami sterowania całej linii technologicznej. Wszystkie elementy konstrukcyjne mające kontakt z produktem są wykonane ze stali nierdzewnej typu AISI 304 lub AISI 316.
Do największych zalet tych urządzeń można zaliczyć: wysokie wydajności w stosunku do niewielkich rozmiarów, proste i precyzyjne sterowanie wydajnością (wielkością podawanej porcji produktu), łatwość utrzymania w czystości wszystkich elementów mających kontakt z produktem, niski poziom hałasu, wysoką niezawodność i żywotność.
Parametry techniczne:
- wydajność: do 60 m3/h;
- długość koryta: do 5 m;
- skok: 3 mm – 8 mm;
- temperatura pracy: od -10°C do +40°C.